Jakttorn årets UF-företag

Adrian Handfast, Anton Andreasson, Christofer Carlander, David Andersson Thell, Hampus Erlandsson och Simon Jansson driver företaget Jakttorn UF, som blivit utsett till Årets UF-företag i Värmland. /Foto: Brickfield/Pressbild

Jakttorn UF heter företaget som kan stoltsera med titeln Årets UF-företag i Värmland. Killarna, som studerar sista året på Forshagaakademins jakt- och viltvårdsprogram, ser nu fram emot SM-finalen i Stockholm.

Adrian Handfast är en av sex killar på Forshagaakademins jakt- och viltvårdsprogram som tillsammans startat företaget Jakttorn UF. Som namnet skvallrar om tillverkar och säljer de stabila och lättmonterade jakttorn i tryckimpregnerat virke.

– Vi ville starta ett företag där vi kunde kombinera vårt största intresse med företagande, berättar Adrian Handfast.

Hittills har företaget gått bra och de har sålt 110 torn.

– Det har varit mycket att göra och det har tagit mycket tid utanför skolan. I skolan får vi ungefär en förmiddag i veckan för att arbeta med vårt företag, men vi har fått använda lite kvällar och helger också för att hinna med.

SM nästa

Det var några veckor sedan som sextetten bakom Jakttorn UF fick ta emot pris och ära som Årets UF-företag i Värmland. Den 23-24 maj väntar SM i Stockholm, där vinnarna från varje län tävlar om att bli Sveriges UF-företag, vilken, i sin tur, går vidare till en EM-final.

Har ni koll på era konkurrenter?

– Nja, det har vi väl inte kollat på så mycket än. Men vi vet att det kommer att bli tufft, det är många bra företag med.

Men Adrian tror ändå att de kan ha en chans.

– Målet är självklart att komma så långt som möjligt, men det är ju en kul grej att bara få komma dit också. Det är en upplevelse som man bara får vara med om en gång. Men vi tänker lite så här – om det gick i Värmland, varför skulle det inte kunna gå i resten av Sverige också?

Hur det än går på SM-finalen i maj så hoppas de kunna fortsätta med företaget även efter studenten.

– Det är tanken i alla fall, men sedan vet vi ju så klart inte. Vi är ju sex stycken som alla vill olika i livet efter skolan. Vi bor dessutom lite utspritt över hela Sverige, så vi får se.

lisaharkman

 lisa@svenskmediakonsult.se