Hälsomässan tillbaka i Karlstad

Nadja Lakanen har arrangerat mässan sedan 15 år tillbaka.

Senast Hälsomässan arrangerades i Karlstad var 2019, innan den berömda pandemin. Nu kommer mässan tillbaka den 29-30 april i Karlstads innebandyarena. Här får du träffa utställare och föredragshållare inom ett brett spektrum av hälsa.

Sedan 15 år tillbaka har Nadja Lakanen arrangerat Hälsomässan. I alla år har dottern Emmili varit en trogen följeslagare på mässorna och hjälpt till, och numera även de två barnbarnen – till Nadjas stora glädje.

I Karlstad är det andra gången mässan hålls.

– Senast vi var i Karlstad var 2019, men sedan kom pandemin. Jag kände att Karlstad är en bra stad med härliga personer, så det känns roligt att äntligen vara tillbaka, säger Nadja.

Sprida kunskap

Att Nadja började arrangera mässan grundar sig i en stark drivkraft att sprida kunskap om olika hälsoområden och -produkter. Att låta människor få inblick och prova på.

– Många vet inte vad en viss behandlingsform eller produkt innebär. På mässan kan man fråga utställarna och se personen bakom. Man får känna på produkter och fråga vad de är till för.

Hittills är det 34 utställare anmälda, men ännu finns några platser kvar. Utställarna kommer från olika delar av landet, men många är också lokala.

Program

På mässan kommer ett brett spektrum av såväl klassiska som mer alternativa hälsoområden vara representerade. Mässan har ett holistiskt perspektiv på hälsa där både fysisk, psykisk, social och andlig hälsa ingår. Vad sägs till exempel om massage, vägledning, hypnos, seans, astrologi och numerologi?

– Utställarna erbjuder till exempel mediala och astrologiska läsningar, djurkommunikation och olika healingformer. Det är väldigt blandat, ingen utställare är den andra lik. Besökarna får testa på till mässpriser, berättar Nadja.

Det kommer också vara försäljning av olika eko-produkter.

– Framför allt kommer det finnas mycket kristaller, som är väldigt trendigt just nu, men också egentillverkade smycken, kläder, hantverk, frönäring, oljor, drömfångare, kraftverktyg, pendlar, rökelser, tarot och böcker.

På plats kommer det även finnas ett och annat känt medium, så som den lokala förmågan Pehr Trollsveden som kommer göra läsningar på plats.

Mässan erbjuder även föreläsningar under både lördagen och söndagen.

– Föreläsningsprogrammet är redan fullt. Det kommer bland annat bli en föreläsning om testbaserad hälsa, frönäring, personlig utveckling och healingseans. Karlstads egen Hanna Ekman Johansson från Anima Tempel kommer ha en vägledd meditation till trummans rytm. En del föreläsningar är gratis och en del kostar litegrann.

Hälsomässan arrangeras 29-30 april i Karlstads innebandyarena. /Foto: Privat

Helena Lundberg

 helena@svenskmediakonsult.se