Gör bilen redo för våren

Allt fler inser värdet av att underhålla sina bilar. Bilen är trots allt, tillsammans med bostadsköp, en av de största investeringarna som görs i ett hushåll. Det säger Top cars ägare, Jörgen Djupfeldt. Foto: Erik Nygren

När våren kommer kan det vara läge att ge bilen en ordentlig vårstädning.

– Allt fler inser värdet av att underhålla sina bilar. Bilen är trots allt, tillsammans med bostadsköp, en av de största investeringarna som görs i ett hushåll, säger ägaren av Top car, Jörgen Djupfeldt.

Vårstädning av hemmet och trädgården när solens strålar börjar värma är för många en självklarhet. Men även bilen kan förtjäna en ordentlig genomgång och uppfräschning. På Våxnäs i Karlstad ligger företagen Top car, Karossteknik AB och Swedish smart repair, SSR, som tillsammans stävar efter at erbjuda sina kunder bästa service, oavsett om det handlar om lackering, polering eller åtgärdande av bucklor. Allt under samma tak.

– Allt fler inser värdet av att underhålla sina bilar. Bilen är trots allt, tillsammans med bostadsköp, en av de största investeringarna som görs i ett hushåll, säger en av Top cars ägare, Jörgen Djupfeldt.

Bilvård

Top car erbjuder helhetslösningar inom bilvård. Allt från nybilsbehandlingar till folieringsarbeten, bilvårdsprodukter och reconditionering av begagnade bilar.

– Att göra rätt från början tjänar man på i långa loppet. En dåligt utförd lackbehandling ser både mindre kul ut och kan göra mer skada än nytta. En bra lackskyddsbehandling håller bilen snygg och lättskött under lång tid och bevarar bilens andrahandsvärde, säger Jörgen.

Hagel

Har du råkat ut för en riktig hagelstorm under vintern? Karossteknik AB utför riktning av olika typer av mindre skador, som till exempel parkeringsskador, mindre krockskador och hagelskador. Karossteknik använder sig bland annat av tekniken Paintless dent repair, PDR.

– Det betyder att vi tar bort bucklan utan att måla om den skadade delen, vilket är mer effektivt och ekonomiskt, säger ägaren Jörgen Magnusson.

Patrik Karlsson är ägare på Swedish smart repair.

– Vi är en auktoriserad bilskadeverkstad som främst lagar plåt-, lack- och plastskador på fordon åt försäkringsbolag, bilfirmor och privatpersoner. Men vi utför också andra jobb som att laga inredning, fälgar och motorcykeldelar.

Tvättips från Top car

Undvik tvättborstarna. Det är skillnad på att ”tvätta bilen” och att ”få bilen ren”.

Tvätta själv med rätt produkter för ändamålet.

Spola bort allt löst smuts noga med mycket vatten innan du börjar tvätta för hand.

lisaharkman

 lisa@svenskmediakonsult.se