“Vårt mål är att ha 40 bryggerier på plats”

Under fjolårets premiär lockade Carlstad beer and music festival nästan 2000 besökare. /Foto: Privat.

Carlstad beer and music festival är en ölmässa där du får provsmaka exklusiva och originella öl från mikrobryggerier över hela världen. Den 27 maj öppnar Nöjesfabriken för alla ölnördar – men även de som vill lyssna på livemusik, träffa folk och njuta av atmosfären.

Förra året hade Carlstad beer and music festival premiär och nästan 2000 besökare minglade runt och provsmakade öl på Nöjesfabriken i Karlstad.

– Vi fick idel lovord. Vi var lite nervösa när det var första året, men allt gick väldigt bra. Både bryggare och gäster var nöjda. Så nu är vi peppade på omgång två, säger Olle Nilsson, marknadschef på Nöjesfabriken.

Och hittills rullar biljettförsäljningen på riktigt bra, trots ekonomisk kris.

Något för alla

I år blir det samma upplägg som i fjol med två olika sessioner, en på dagen och en på kvällen.

– Vi har nära 35 bryggerier anmälda i dagsläget och har 40 som mål. De ska ha mellan tre och fyra olika öl med sig. Förra året hade vi omkring 158 olika sorter man kunde testa, berättar Olle.

Julins backyard barbecue kommer finnas på plats och sälja mat. På dagen för intervjun har det också precis blivit klart med tre liveakter.

– Det blir Spicy advice ragtime band, som var här förra året också. Vi kommer även få se Minnesota moliners och H. Self.

Varför ska man gå på ölfestivalen?

–Vi har något för alla. De riktiga ölnördarna kommer få provsmaka och prata öl med de olika bryggerierna som åker hit. Men även de som inte älskar öl har mycket att hämta här. Många kommer hit bara för atmosfären och för att lyssna på livemusiken och mingla bland kompisar.

Bryggerierna kommer från olika delar av världen. Bland annat har det amerikanska bryggeriet Barrier brewing precis bokats upp och likaså det polska bryggeriet Funky fluid. 

– Är man ölnörd kan man följa uppdateringarna på hemsidan och se vilka utställare som tillkommer, avslutar Olle.

Helena Lundberg

 helena@svenskmediakonsult.se