Våren – hemmets årstid

Våren är mellantiden. Tiden efter den långa skoningslösa vintern, men innan den uppfordrande sommaren.

Om vintern fordrar ihärdighet och tålamod, fordrar sommaren lättsamhet och bubblighet. Ytterligheter på var sin sida om årstidsspektrat. För många är det en stor omställning. Att gå en halvår lång transportsträcka i kyla och förtröstan – för att sedan svira om till bikini och avverka sociala aktiviteter på löpande band.

Våren erbjuder en paus mellan ytterligheterna. Du har kommit ut ur vinterträsket, men är ännu skonad från sommarens alla förväntningar. Det är tiden då mörkret har gett upp och snön smält bort en gång för alla. Tiden då vi kan slänga av oss den tunga vinterjackan och le solen rakt i ansiktet. Hej livet, vi klarade det!

Våren är lätt och härlig och utan tvekan den bästa årstiden – i alla fall om du frågar mig. Den har dock en tendens att vilja krympa lite för varje år. Vintern dröjer sig kvar lite till och lite till igen. Sedan plötsligt går det upp för moder jord att… oj, det är ju dags för sommar snart!

Men misströsta inte – ännu finns det tid innan sommaren med alla dess upptåg. Tid att samla ihop sig, skapa nya riktlinjer och bli människa igen.

Våren är också perfekt för att pyssla med hem och trädgård. För egen del letar jag och min familj hus och kanske, kanske är det just denna vår vi hittar vårt drömhus?

För dig som redan har hus är våren en utmärkt tid för att se över huset och förbereda altanen eller uterummet för en ny säsong. Eller varför inte ägna sig åt lite hemodling, som blivit alltmer populärt och är lättare än vad många tror?

I detta nummer bjuder vi på en bygg- och bobilaga med all inspiration du behöver inför våren. Och med tidningen kommer såklart också vår systertidning Fastighetsmarknaden med ännu mer motivation och tips för hem och trädgård.

Vi på KHaktuellt önskar dig sköna vårdagar! Glöm inte att tipsa oss om du har någon idé om vad du vill se i tidningen framöver. 

KHaktuellts redaktör Helena Lundberg

Helena Lundberg

 helena@svenskmediakonsult.se