BILLERUD PÅ ANDRA PLATS I HÅLLBARHETSRAPPORT

Billerud rankades på andra plats i rapporten Hållbara företag. Foto: Pressbild

När Lunds universitet och affärstidningen Dagens industri rankar de 131 största företagen på börsen i Sverige ur ett hållbarhetsperspektiv hamnar Billerud, som har en av sina produktionsanläggningar i Grums, på en andraplats.

För femte året i rad har Lunds universitet, i samarbete med Dagens industri, bedömt börsens största företag ur ett hållbarhetsperspektiv, vilket senare mynnar ut i den årliga rapporten Hållbara företag. Syftet är att undersöka företagens ambitioner, resultat och prioriteringar. I år har rapporten lagt särskilt fokus på företagens arbete med djupgående risk- och scenarioanalyser och hållbarhetshantering. Detta eftersom det är kritiska områden i näringslivets och företagens omställning när det gäller klimat och hållbarhet. I den totala rankingen kommer Billerud på andra plats bland de granskade företagen och är branschvinnare i kategorin material.

– Vi är stolta över att ha fått en andraplats av 131 granskade svenska företag i 2022 års upplaga av Hållbara företag. Detta erkännande visar att vi står högt upp i svensk industri och att vårt framåtblickande perspektiv, långsiktiga proaktiva hållbarhetsarbete och höga ambitioner uppskattas. Vi kommer att fortsätta att utveckla vårt hållbarhetsarbete och ständigt sträva efter att förbättra oss för att möta framtidens utmaningar och möjligheter, säger Matthew Hirst, EVP of Commercial and Sustainability på Billerud, i ett pressmeddelande.

lisaharkman

 lisa@svenskmediakonsult.se