Svizza – årets företagare i Kil

Svizza AB utsågs av Företagarna Södra Värmland till årets företagare i Kil. /Foto: Kils kommun

Företagarna Södra Värmland har utsett Svizza AB till årets företagare i Kil.

– Det var en magisk känsla när vi fick reda på det, säger Jenny Högefjord, administrationsansvarig på Svizza AB.

I sin motivering anger Företagarna Södra Värmland att Svizza, som efter en svår tid, genom ett intensivt och strategiskt arbete lyckats vända utvecklingen för företaget. ”Svizza AB är idag ett friskt företag med stor framtidstro och god lönsamhet”, skriver Företagarna i sin motivering.

– Under 2017/2018 var vi i ett vägskäl där både advokater och andra sa åt oss att försätta företaget i konkurs. Men vi sa bestämt nej till det, säger Jenny Högefjord, administrationsansvarig på Svizza.

Hon beskriver det som att de var längst ner på botten och kippade efter luft, men att de till slut lyckades kravla sig upp.

– Utmärkelsen är ett kvitto på att vi gjorde rätt när vi valde att inte lyssna på någon som sa att vi skulle stänga ner. Vi valde att gå vår väg och det är vi jättestolta över, säger hon. 

Svizza AB bildades 2003 och har idag 35 anställda. Företaget arbetar över stora delar av världen med underhåll, service, ombyggnad och flytt av tung industriutrustning. Utgångspunkten är Kil där man har kontor och egen verkstad.

Företagets anställda – grabbarna, som Jenny kallar dem – förtjänar en extra eloge, menar hon.

– Vi hade aldrig klarat det här om vi inte hade haft grabbarna, de är grymt viktiga för oss.

I början på april fick företaget ta emot pris på Kils kommuns näringslivsgala. En tid innan hade man fått beskedet om utmärkelsen.

– Vi anade ingenting, de tog oss verkligen på sängen. Men det var en magisk känsla när vi fick reda på det.

lisaharkman

 lisa@svenskmediakonsult.se