Fullspäckat program på årets Tassemarten

Den 26 och 27 maj arrangeras Tassemârten i Skoghalls centrum. Foto: Arkiv 

Den 26 och 27 maj blir det full aktivitet i Skoghalls centrum när det återigen är dags för Tassemârten, som vanligt med ett gediget scenprogram, knallar och aktiviteter.  

– Det är en trevlig marknad och den har varit väldigt välbesökt under alla år, säger arrangör Örjan Ekängen.

Tassemârten har en lång tradition bakom sig. Evenemanget har passerat 65 år och tycks inte ha några planer på att gå i pension. Den 26 och 27 maj är det dags för årets upplaga i Skoghalls centrum. Arrangör Örjan Ekängen berättar att man i år väntar sig cirka 30 knallar som erbjuder en sagolik blandning; mat, oliver, ost, kläder, godis, blommor och mycket mer.

– Det kommer att finnas någonting för alla. För barnen kommer det bland annat finnas ponnyridning och sumobrottning.

På scenen, som finns i centrala Skoghall, kommer ett gediget program att finnas. Bland annat kommer ungdomsbandet Gurka av tomhet att uppträda både fredag och lördag.

– Sedan har vi en jätteduktig ung violinist som heter Thea Piscator som också kommer att vara med här på scenen båda dagarna.

Röda korset, som har butik och café i centrum, kommer under fredagen att ha mannekänguppvisning av kläder som säljs i butiken.

På lördag invaderas marknaden av ett gäng vikingar som kommer att ha uppvisning vid två tillfällen.

– De kommer även att, med full vikingautrustning, röra sig över hela området under dagen, säger Örjan.

Utanför scenprogrammet kommer även civilförsvaret, polisen, Missing people och Hammarö församling finnas på plats för att informera om sina verksamheter.

Varför ska man besöka Tassemârten?

– Det är en trevlig marknad och den har varit välbesökt under alla år – ett par tusen besökare brukar strömma här igenom under dagarna. Många säljare är nöjda med det mottagande som de får här och framför allt vill jag att man ska komma till Skoghalls centrum, eftersom vi strävar efter att skapa ett levande centrum. 

lisaharkman

 lisa@svenskmediakonsult.se