Med sightseeingtåget ser du Karlstad på ett nytt sätt

Karlstad sightseeingtåg är en populär aktivitet för såväl Karlstadbor som turister. De båda tågturerna ger en guidad överblick över Karlstads olika sevärdheter och är därför mycket populära.

– Du får se Karlstad på ett nytt sätt och vi får bara positiva reaktioner, säger Maria Dahlbom, VD och driftansvarig.

Sedan 2019 har Karlstad sightseeingtåg varit en uppskattad aktivitet för både turister och Karlstadbor. Från 27 maj och hela sommaren en bit in i september kör det populära tåget – som vanligt med avgång från Stora Torget.

Sightseeingtåget passar både vuxna och barn och många återkommer varje sommar. Under den 25 minuter långa färden får passagerarna ta del av guidad information, som nu är aktuell även på engelska.

– Alla som åker kommer få veta mycket om stan som de inte kände till, alla lär sig något nytt,och i år har vi dessutom uppdaterat informationen,säger Maria Dahlbom, VD och driftansvarig.

Varför ska man åka Karlstad sightseeingtåg?

– Det är en härlig upplevelse, du får se stan på ett nytt sätt. Jag älskar Karlstad och jag tycker tåget berikar staden.

Sevärdheter

Karlstad sightseeingtåg bjuder på två olika turer, båda lika omtycka, som i år byter namn till Norra Karlstad-turen och Södra Karlstad-turen.

Den norra turen åker bland annat förbi den vackra stenvalvsbron, Gubbholmen, pråmkanalen, Sandgrundsudden med Lars Lerins konsthall och Värmlands museum och slutligen Stadshotellet. Den södra turen visar upp den äldsta delen av Karlstad, bland annat de fina gamla byggnader längs med Klarälven som står kvar efter branden 1865. Tåget går också vidare förbi Mariebergsviken, Stadsträdgården och Inre hamn.

– I år kommer den södra turen ta en längre sväng så man ser mer av Inre hamn, berättar Maria.

Helena Lundberg

 helena@svenskmediakonsult.se