Grillvin

Äntligen är det dags att grilla! Vi män börjar grilla och att prata om att grilla från det att snön försvinner tills vi har köpt alla nya grillverktyg som finns fram på höstkanten. När värmen kommer sprider sig en osande doft över hela landet av söndergrillade flintastekar, spruckna svarta grillkorvar och ljuvligt vitlöksdoftande lammstekar. Vi glufsar glatt i oss vad som helst som doftar rök och är lätt svartbränt. Det är som om doften får snålvattnet att rinna och det spelar ingen roll vad som grillas. Samtidigt ger det en frizon för oss karlar att: Nu dricker vi ett glas vin vid grillen! Vi män älskar att grilla och allt som är förknippat med grillning! Framförallt alla grillprylar! Även om redskapsskjulet är fullt av grillgafflar så måste vi ändå skaffa den där nya grillgaffeln med aerodynamiskt kolfiberskaft. Ja och det där med att ha en frizon för alkoholen! De senaste årens stora trend är att vi kan grilla allt! Precis allt! Grönsaker, haloumi, köttbitar, korvar, pizzor eller frukt. Inget är för tokigt för att inte hamna på grillgallret! Vi män blir ofta så nördiga att vi glömmer bort själva grunden till varför vi grillar. Att umgås! Släpp lite på tävlingsgrillningen och ta istället ett glas bubbel och njut i den sena kvällssolen. Det är mitt tips!

Mousserande

Nr 50901 !H! Sparkling Barcelona Brut (Spanien) 79 kr. Trevligt sommarbubbel med lätt söt smak av citrus, torkad frukt, ananas och aprikoser.

Nr 77856 Chic Barcelona Brut (Cava, Spanien) 99 kr. Festlig torr bubblig Cava från Spanien. Härlig smak av frukt, lime och citron.

Vitt

Nr 2032 Simsonig Chardonnay 2021 (Stellenbosch, Sydafrika) 99 kr.

Fruktigt torrt grillvänligt vitt vin med smak päron, melon, fatvanilj och lime.

Nr 50862 Chavin Chardonnay Organic 2021 (Languedoc-Roussillon, Frankrike) 119 kr. Elegant smörigt lite kryddigt vin med fatkaraktär smak av gula äpplen, tropisk frukt och citrus.

Nr 52685 Meinklang Grüner Veltliner 2022 (Österrike) 119 kr.

Fruktig nyanserad frisk smak med liten strävhet. Smak av päron, persika, peppar och örter.

Rosé

Nr 2242 Colle Reale Cerasuolo Rosé 2022 (Abruzzo, Italien) 99 kr EKO. Smakrik ursprungstypisk rosé med fina toner av hallon, granatäpplen, blodapelsin och persika.

Nr 6031 Mehrlein Pinot Noir Rosé 2021 (Rheingau, Tyskland) 99 kr. Bärigt friskt vin med smak av smultron, röda vinbär, örter, melon och blodgrape. Fynd!

Rött

Nr 2664 Q Malbec 2021 (South Eastern Australia, Australien) 89 kr. Härligt fruktigt vin med fina lite sträva tanniner. Smak av mörka bär, viol och lakrits.

Nr 75764 Belleuche Côtes-du-Rhône Chapoutier 2021 (Rhône, Frankrike) 139 kr EKO.

Perfekt grillvin med eleganta smaker av björnbär, hallon, vitpeppar, viol, örter och lagerblad.

Nr 52478 Tareq Taylor Pinot Noir Cuvée 1.3.6 2022  (Frankrike) 139 kr. Generöst kryddigt vin med smaker fruktiga smaker som är lika vänliga som Tareq själv. Fynd!

Nr 2233 Château Pech-Latt 2021 (Languedoc, Frankrike) 159 kr EKO.

Mycket sydfranskt vin med fina smaker av mörka bär, lakrits och örter. Bra till lamm och getost!

Kjell Björnstad, vinkännare

Helena Lundberg

 helena@svenskmediakonsult.se