Ta med cykeln på bussen i sommar

För tredje sommaren i rad tar Värmlandstrafiks bussar med cyklar på vissa turer. En satsning som gör det möjligt att uppleva Värmlands cykelleder och samtidigt resa hållbart och klimatsmart dit.

Mellan den 12 juni och 13 augusti kan resenärer boka plats och ta med cykeln på bussen på ett stort antal av de bussavgångar som passerar Klarälvsleden, Unionsleden och Vänerleden, meddelar Värmlandstrafik i ett pressmeddelande. Satsningen är ett gemensamt projekt mellan Värmlandstrafik, Visit Värmland och Nobina.

– Det känns väldigt kul att det finns kollektivtrafikkopplingar till några av Värmlands populäraste cykelleder. Det ska vara lätt att uppleva Värmland, säger Niclas Wikman, projektledare på Visit Värmland.

Cykelplatsen bokas via Värmlandstrafiks hemsida där det går att välja mellan ett flertal turer på både vardagar och helger. Det finns plats för två cyklar samtidigt på stället och cykeln kan lastas på och av på ett antal utvalda hållplatser.

lisaharkman

 lisa@svenskmediakonsult.se