Avsluta sommaren med Smaka på Värmland

Den 30 september – 1 oktober blir en riktig mathelg, då det omtyckta arrangemanget Smaka på Värmland äger rum. Runt om i Värmland kommer mat- och dryckesproducenter att finnas på plats och besökarna får chansen att provsmaka och köpa.

– Evenemanget kommer sträcka sig över hela Värmland, berättar Johan Johansson, projektkoordinator på Nifa.

Den populära matfestivalen Smaka på Värmland hittade under pandemin nya vägar. Nu kunde de som ville göra en rundresa i länet till de olika matproducenterna, utan att bryta mot de restriktioner som fanns.

Smakrundan innebär att lokala producenter, gårdsbutiker, restauranger och andra verksamheter visar upp och säljer sina mathanverk och livsmedelsprodukter på hemmaplan. Då den nya utformningen av Smaka på Värmland visade sig bli succé kommer den fortsätta även i år och utökas med fler samlingsplatser.

Samlingsplatser

Smaka på Värmland arrangeras av Nifa, branschföreningen för värmländska matföretag, tillsammans med Visit Värmland, Visit Kristinehamn och Säffle kommun.

– Det kommer vara ett antal samlingsplatser, eller noder som vi kallar det, för matproducenter på specifika platser runt om i Värmland. Medverkande matproducenter kommer från hela Värmland och noderna finns på flera platser i länet.Det kommer finnas både en tryckt och en digital karta över alla medverkande producenter och noder, berättar Johan Johansson, projektkoordinator på Nifa.

Helena Lundberg

 helena@svenskmediakonsult.se