Lasse Åberg ställer ut på Hammarö

Många känner honom som den försynte Stig-Helmer i Sällskapsresan-filmerna. Andra är mer bekanta med Trazan Apansson från Electric banana band. Men för tillfället är Lasse Åberg mest aktuell för sitt konstnärskap, när han ställer ut sin konst på Hammarö art gallery.

Nu finns chansen att beskåda mångsysslaren Lasse Åbergs senaste konstverk på Hammarö art gallery. Utställningen inleddes med pressvisning under fredagen 15 september och vernissage under den följande helgen – allt under närvaro av Lasse Åberg själv. Intresset var stort för att få träffa den folkkäre konstnären.

KHaktuellt var självklart på plats för att få ett samtal med stjärnan.

Lasse, hur skulle du beskriva din utställning?

– Jag kallar den för grafiska spratt och visuella hyss. Vilket är vad jag håller på med. Jag får idéer och bildidéer – och ibland utför jag dem. Jag tycker det är kul och vilsamt att sitta och teckna och lyssna på musik.

Nu hoppas Lasse att besökarna ska lämna utställningen med ett leende på läpparna.

Utställningen pågår till och med 8 oktober, så ännu finns det tid att syna Åbergs konst.

Utställningen pågår till och med 8 oktober.

Helena Lundberg

 helena@svenskmediakonsult.se