Skåres nya idrottshall är invigd

Med pompa, ståt och fika invigdes den nya, efterlängtade idrottshallen på Ilanda den 30 augusti.

– Det är jätteroligt att det äntligen blivit verklighet, säger Robert Halvarsson, kultur- och fritidsnämndens ordförande.

I september 2021 togs det första spadtaget för den nya idrottshallen i Skåre. Hallen, som fått namnet Ilandahallen, invigdes den 30 augusti där Robert Halvarsson, ordförande kultur- och fritidsnämnden och Anders Tallgren, kommunalråd och stadsbyggnadsnämndens ordförande, höll varsitt tal.

– Hallen betyder jättemycket, det vet vi eftersom det varit en aktiv fråga som man drivit från föreningslivet, inte minst från idrottsföreningarna men också från pensionärsorganisationer och hela lokalsamhället som sådant, som har önskat en fullstor idrottshall. Så det är jätteroligt att det äntligen blivit verklighet, säger Robert.

Ilandhallen är en 1 700 kvadratmeter fullstor idrottshall särskilt anpassad för handboll, innebandy och futsal. Hallen är byggd med takstolar i trä med liggande träpanel och har en läktare med plats för 175 personer. I anslutning till hallen finns en parkering med 35 platser. En helt ny gång- och cykelväg har anlagts från hallen som ska ansluta till närmsta busshållplats.

Skåre HK

Senare samma dag invigdes hallen även av en av föreningarna som kommer nyttja den; Skåres handbollsklubb.

– Vi började med uppvärmning utanför med aktiviteter, tipspromenad och grillning. Det var väldigt välbesökt. Sedan hade vi bandklippning tillsammans med Skåre HK:s bortgångna grundare Birgitta ”Biggan” Bjarby-Kandells dotter och barnbarn, berättar Fredrik Östlin, tränare och styrelsemedlem i Skåre HK.

Invigningen fortsatte med spel i hallen.

– Då spelade vi den nya spelformen kortplan. Du kan antingen spela handboll på stor plan eller på tvär plan, men detta är en mellanvariant där planen har samma bredd som en stor plan men är kortare – man flyttar fram ena målet ungefär tio meter. 

Klisterhandboll

Det blev också en ytterligare invigning under invigningen.

– I och med den nya hallen har äntligen klisterhandbollen kommit till Skåre. Nu kan vi bedriva handboll från förskoleklass upp till seniornivå. Tidigare har vi varit förpassade till Sundsta sporthall, men nu är Ilandahallen Karlstads andra hall för klisterhandboll. Det är jätteskönt och stort för handbollen i Karlstad.

Den nya hallen betyder oerhört mycket för föreningen, som för övrigt fyller 30 år i år, säger han.

– Vi har nog aldrig haft så bra förutsättningar som vi har nu att utveckla klubben och riktigt slå ner rötterna – nu börjar en ny tidsepok för handbollen i Skåre.

Nu kommer man att fortsätta arbetet med att utveckla organisationen.

– Vi vill vara en grön positiv kraft för barn och ungdomar i Skåre där alla ska få vara med.

Bildtext:

Bildtext: Skåre HK hade, även de, en invigning av Ilandahallen den 30 augusti. Foto: Jakob Leo, Skåre HK.

Bildtext: Kommunalråd och stadsbyggnadsnämndens ordförande, Anders Tallgren, inviger Ilandahallen genom ett innebandyskott i mål. Foto: Lisa Harkman

Bildtext: Robert Halvarsson, ordförande kultur- och fritidsnämnden och Anders Tallgren, kommunalråd och stadsbyggnadsnämndens ordförande, höll varsitt tal under invigningen. Foto: Lisa Harkman

lisaharkman

 lisa@svenskmediakonsult.se