Björnen Baloo, Mowgli, Bagheera och de andra karaktärerna i djungeln intar scenen på Karlstad CCC den 3 december när Djungelboken blir musikal. Med en rekommenderad publikålder på 3-100 år passar Djungelboken – the musical hela familjen.
Den klassiska Djungelboken går nu att se i ny tappning, när produktionsbolaget Dröse och Norberg har gjort om historien till musikal.
– Detta är inte Disneys version utan vår egen. Karaktärerna blir ganska lika, men i det stora är det vår egen tolkning och egen musik. Vi gör den på vårt sätt och det gör vi med alla våra produktioner – publiken har vant sig vid det nu, säger Anna Norberg, som är både producent, marknadsförare och själv står på scen, närmare bestämt i rollen som ormen Kaa.
– Det kräver sitt, men det är värt att få träffa publiken och vara ute med ensemblen på scen. Det är fantastiskt roligt och inspirerande att få jobba med det här.
Akrobatik
Föreställningen består av en ovanligt stor ensemble, menar Anna.
– Vi är över 20 man på scen och 35 man som turnerar. Det är inte många som åker ut med så mycket folk som vi.
På scen kommer publiken få se både barnskådespelare, musikalartister, komiker och akrobater.
– Musikalen är en färgstark explosion där du får träffa alla djuren. Mycket humor och en extremt fin historia. Vi har med mycket barn och då blir det lite annorlunda, så mycket energi.
Rollen som Mowgli delas av Elvis Ral Lustig, Einar Alvarado Lönberg och Elias Haug,
men till Karlstadföreställningen den 3 december blir det Elvis som spelar.
En annan av huvudrollerna är Kung Gibbon, en variant på karaktären Kung Louie, som spelas av komikern och dansaren Sina Samadi – mest känd som artisten Sean Banan.
Som regissör och konstnärlig ledare står Robert Dröse.
Musikalen riktar sig till åldern 3-100 år och passar således hela familjen.
– Det som är roligt är att få med mamma, pappa, barn, morfar och morfar. Det är ett sätt att uppleva och göra något tillsammans. Idag är det så fruktansvärt jobbigt med allt som händer i världen, så jag tror att vi som jobbar med live entertainment behövs.
Föreställningen är 2 timmar och 20 minuter, inklusive paus. Frågan är hur man behåller fokus hos de yngsta besökarna?
– Det har aldrig varit något problem under någon av våra produktioner, det är ganska intressant. Det är sällan någon går ut från föreställningen. Ibland kan det bli lite läskigt, men då brukar vi säga att man får hålla sina föräldrar i handen, avslutar Anna.