The refreshments rockar loss med Nisse Hellberg i jul

Rock’n’roll x-mas firar 20-årsjubileum på Nöjesfabriken i Karlstad den 30 november. /Foto: Press

Den rockigaste julkonserten Rock n´roll x-mas firar i år 20 år. För att fira har The refreshments bjudit in Nisse Hellberg från Wilmer X, en favorit i repris, och Knock-out Greg från Knock-out Greg and the Scandinavian blue flames.

– Jag hoppas publiken ska bli glad och upprymd, här vilar inga ledsamheter, säger Joakim Arnell, sångare i The refreshments.

Rock n´roll x-mas gick första gången av stapeln 2003 och firar i år 20-årsjubileum.

– Egentligen firar vi 21 år, men på grund av pandemin fick vi ställa in ett år.  Så nu är det tjugonde gången. Vi tycker det här har varit så kul, så vi kör på tills vi storknar, säger Joakim Arnell, sångare i The refreshments.

Under de 20 år som gått har det hänt en hel del, de har bjudit på både rock och pop i julig tappning och många olika gäster har fått följa med.

– När vi startade var det vissa som rynkade på näsan och tyckte att rockmusik och julen inte hörde ihop, men jag tycker nog att vi har bevisat att de hade fel.

Konserten firar 20 år, hur firar ni det?

–Nisse Hellberg från Wilmer X ska vara med, som flera gånger förut. Han är en favorit i repris och vår drömgäst. Och Knock-out Greg, frontfigur i Knock-out Greg and the Scandinavian blue flames, somockså är en dröm vi haft. Han är en av Sveriges bästa på att sjunga blues och spela munspel och gitarr, skulle jag vilja säga. Vi tror det kan bli en fin häxbrygd av allting. I övrigt kommer vi ha med lite blandat av vad som har hänt under dessa 20 år.

I samband med julkonserten släpper bandet både ny singel och det rykande färska albumet ”A stiff one” den 17 november. Några av de nya låtarna kommer de givetvis presentera på konserten.

Frizon

Joakim och bandet ser nu fram emot att komma och spela på Nöjesfabriken i Karlstad den 30 november.

– I alla år, sedan vårt genombrott runt -99, har det varit en mycket bra publik i Värmland. Det är många raggare som gillar vår musik. Vi har varit i Värmland i stort sett varje år och det ska bli jättekul att komma tillbaka.

Vad hoppas du att publiken ska känna?

–Jag hoppas att de ska bli glada och upprymda. Här vilar inga ledsamheter, inga tunga känslor och ingen politik. Konserten är till för att ha roligt och koppla av ett tag. En frizon från allt.

Helena Lundberg

 helena@svenskmediakonsult.se