Forshaga marknad är tillbaka

Den populära marknaden i Forshaga är nu tillbaka efter två års uppehåll. Marknaden äger som alltid rum fredag och lördag i vecka 27, vilket i år blir 8-9 juli.

– I år blir det en speciell stämning, säger Forshaga IF.

Forshaga marknad är en uppskattad träffpunkt för både försäljare och besökare sedan 2010. Varje år har marknaden växt sig starkare och totalt brukar det finnas ett 100-tal försäljare på plats.

Forshaga marknad infaller i år 8-9 juli. /Foto: Privat.

– Vi har ett 40-tal återkommande knallar, de är pigga på att vara tillbaka och besökarna förväntar sig också att de kommer. Vi tar även in nya knallar varje år och får på så sätt en bra variation på utbudet, berättar Forshaga IF.

– Knallarna är speciellt glada för att vi är igång. Pandemin har varit tuff för många.

LYHÖRDA

De varor som säljs på Forshaga marknad är traditionella marknadsvaror, hantverk, godis, smycken, kläder och annat. Marknaden hålls traditionsenligt på Storgatan mitt i Forshaga.

– Det är ett bra läge mitt i kärnan, säger föreningen.

En självklar del i planeringen av marknaden är att lyssna in önskemål från alla inblandade.

– Vi har varit lyhörda för vad knallarna och besökarna vill ha och ändrat det som går till det bättre, det är ett uppskattat koncept. Förutom att vi har ett brett sortiment tror vi det är detta som gjort marknaden så populär.

Barnen går inte lottlösa, som vanligt finns barntorget med hoppborg, fiskdamm och såklart pandan, den populära maskoten som delar ut godis.

KÄR TRADITION

Med åren har Forshaga marknad blivit en kär tradition. Det är det enskilda arrangemanget som lockar flest besökare till kommunen under året. Knallarna uppskattar antalet till närmare 10.000 personer.

–Det är väldigt roligt att komma igång igen. Det känns som att folk i byn är väldigt glada för att det händer saker igen. Det blir en speciell stämning!

För byborna är marknaden en naturlig träffpunkt. Många går hem, mellanlandar och går tillbaka ut igen. Även långväga besökare återkommer gärna.

Helena Lundberg

 helena@svenskmediakonsult.se